Actualitate

Rusia ar putea reveni la drapelul sub care a ocupat Basarabia în 1812

Motivându-şi demersul, deputatul a estimat că după readucerea Crimeei în componentă Federaţiei, după crearea Uniunii vamale şi pe fondul creşterii sentimentelor patriotice la nivelul populaţiei impun revenirea la drapelul epocii imperialiste a Rusiei.

“Sub stindardul imperial, Rusia a repurtat victorii strălucitoare. El este şi astăzi capabil să-i unească pe toţi cetăţenii ţării. Tricolorul, readus de Boris Elţîn în haosul de la începutul anilor 1990, a fost o acţiune nedezbatuta la nivel naţional, fără o consultare a poporului. Totul s-a făcut atunci la indicaţiile consilierilor americani”, scrie deputatul în notă să justificativă.

În ceea ce priveşte costul operaţiunii de înlocuire a steagurilor, conform calculelor anexate de deputat la proiectul sau de lege s-ar cifra la mai puţin de 500 de dolari (15,5 milioane ruble).

Se consideră că tricolorul alb-albastru-roşu a fost introdus de ţarul Petru cel Mare la sfârşitul secolului al XVII-lea, el fiind inspirat din drapelul Olandei. Unii istorici susţin însă că acest steag a existat şi înainte de domină lui Petru, scrie cotidianul Izvestia.

sursă: incomemagazine.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *