CSI / Rusia

Rusia insistă: “Pacificatorii” au respectat cu stricteţe normele de menţinere a păcii

Potrivit oficialilor ruşi, militarii din zona de pacificare Vadul lui Vodă au respectat cu stricteţe normele de menţinere a păcii, şi au acţionat doar atunci când au fost epuizate toate celelalte mijloace pentru a opri vehiculul, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul ministerului (mid.ru).

Reprezentanţii ministerului rus sunt de părere că, atât în R. Moldova, cât şi în afara ţării, sunt forţe care, urmărindu-şi propriile interese politice, incită spiritele fără a se gândi la consecinţele care le-ar putea provoca adâncirea tensiunilor din zona de securitate.

Oficialii mai califică drept inacceptabil ca din cauza unui eveniment tragic, să se ajungă la concluzia că posturile de menţinere a păcii din zona transnistreană sunt ineficiente şi că ar trebui să fie dezmembrate.

“Credem cu tărie că mandatul operaţiunilor de menţinere a păcii este în continuare necesar, şi că este în întregime orientat spre atingerea unei soluţii prin mijloace politice paşnice, în interesul populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului”, se mai arată în finalul comunicatului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *