CSI / Rusia

Rusia recunoaşte moartea militarilor săi în Siria

Moartea militarilor ruşi a fost anunţată oficial de către şeful Direcţiei Operaţiunii al Statului Major General, generalul Serghei Rudski. Potrivit lui, pe teritoriul sirian Rusia a pierit ieri doi militari. Moartea lor are legătură cu incidentul aviatic cu Su-24 care a avut loc pe 24 noiembrie la graniţa dintre Siria şi Turcia, într-o zona aflată sub controlul turkmenilor sirieni.

Acolo a fost doborât un bombardier rus Su-24M, cu echipaj de două persoane. Unul din cei doi a murit după ce s-a ctapultat din aparat.

„Potrivit informaţiilor preliminare, un pilot a fost ucis în aer cu focuri de armă trase de la sol”, – a declarat Rudski, ieri, seară târziu, în timpul unei conversaţii cu jurnaliştii ruşi. Potrivit lui Alpaslan Celik, adjunctul comandantului celui de-al Doilea batalion al forţelor turkmene de coasta, pilotul rus a fost împuşcat de soldaţii săi înainte să aterizeze, potrivit agenţiei Dogan.

Potrivit rebelilor sirieni, pilotul rus care a fost ucis este maiorul Serghei Rumeantev.

În căutarea piloţilor, după cum a continuat generalul Rudski, au fost trimise două elicoptere Mi-8. „În timpul căutărilor, unul dintre elicoptere, că urmare a tirurilor de arme a fost obligat să aterizeze forţat pe teritoriu neutru,” – a spus Rudski.

Ulterior, elicopterul a fost distrus de rebeli (video aici).

În timpul atacului asupra elicopterului Mi-8 a fost ucis un puşcaş marin (a două victima oficială în rândurile armatei ruse în Siria). Nu este specificat numele şi gradul său.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *