Atitudini

Se caută o guvernare

Iertat să-mi fie subiectivismul, dar simt că atât mie, cât și celorlalți cetățeni ai acestei republici ne-a ajuns cuțitul la os. Ne-am dezamăgit total în clasa politică, am fost trădați de cei în care credeam mai ieri și am fost lăsați în colbul drumului spre integrarea europeană. Simt că avem nevoie de o guvernare în adevăratul sens al cuvântului, una decentă, profesionistă, cinstită, una care pune interesele poporului mai presus decât interesele partidului. 

Scriu această adresare tuturor cetățenilor adecvați, indiferent de sex, religie, etnie sau limbă vorbită. Scriu această adresare în speranța că în această țară au mai rămas câțiva oameni cu stofă de politician. Nu mai vrem afaceriști, oligarhi, plutocrați și demagogi în parlament. Vrem oameni serioși, maturi, oameni care pot să-și țină promisiunile date, iar dacă nu pot, au îndeajuns curaj ca să-și dea demisia.

Cu câțiva ani în urmă îmi era imposibil să cred că voi tânji după guvernarea comunistă. Bănuiesc că în aceeași situație erați și voi, cetățenii acestei țări. Priveam cu speranță în viitor, ne vedeam în Europa, ne vedeam mai liberi, mai democrați, mai civilizați. Nu a fost să fie. Alianța pentru Integrare Europeană ne-a făcut să tânjim după PCRM. Vladimir Voronin a devenit un miel cuminte în comparație cu balaurul politic cu trei capete care s-a instaurat în tronul statului. Se caută un politician viteaz care ar omorî balaurul și nu ar permite altor aventurieri politici să ajungă la putere. Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc sunt pe cale de dispariție în calitate de politicieni. Au dovedit că nu-i interesează nimic în afară de propriile ambiții. Și-au rezervat cu succes un loc alături de renegații politici de gen Roșca, Tarlev ș.a.m.d. Felicitări, stimabililor, știu că vă simțiți bine acolo. V-ați îmbogățit pe seama unui popor, v-ați jucat de-a puterea și acum vă odihniți pe ruinele acestei republici. Sper să aveți măcar un dram de rușine care să nu vă lase să dormiți noaptea. Lăsați-ne în pace acum. Aveți destui bani. Lăsați-ne să formăm o nouă clasă politică. Chiar dacă va fi foarte greu, simt că avem de unde. Simt că mai există patriotism adevărat pe acest picior de plai. O să-l căutăm împreună. La revedere, Alianță pentru Integrare Europeană. Îți mulțumim că ne-ai lăsat să visăm frumos. Acum a venit momentul să ne trezim și să ne gândim ce facem mai departe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *