Actualitate

Secretarul general al Guvernului s-a întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale

În cadrul întrevederii, au fost discutate metodologia de aplicarea a etapelor ulterioare în vederea pregătirii proiectului MSP, precum şi condițiile de obținere a grantului pentru implementarea acestuia.

Secretarul general al Guvernului a exprimat gratitudine Băncii Mondiale pentru suportul acordat în vederea realizării mai multor proiecte de dezvoltare a Republicii Moldova, dar și pentru interesul acestora de a sprijini în continuare obiectivele Cancelariei de Stat privind digitalizarea serviciilor publice. „Este important să avem o colaborare strânsă cu experții Băncii Mondiale pentru a realiza cu succes proiectele pe care le-am demarat alături de partenerii externi, în vederea dezvoltării serviciilor electronice în ţara noastră”, a spus Tudor Copaci.

La rândul său, Alex Kremer a confirmat intenţia Băncii Mondiale de a susţine proiectul MSP, inclusiv la punerea în practică a proiectului E-Transformare a Guvernării, pentru a asigura eficientizarea serviciilor publice în Republica Moldova. Oficialul a precizat că echipa de experţi a Băncii Mondiale se va afla la Chișinău până la 17 februarie a.c, urmând să examineze progresele în implementarea mai multor proiecte şi va acorda suport întru asigurarea durabilității și continuității platformelor existente pentru faza următoare a investiţiilor în prestarea serviciilor publice.

Proiectul MSP este important pe motiv că circa 70 la sută din populaţie solicită servicii publice, iar implementarea serviciilor electronice va asigura o guvernare transparentă, performantă şi receptivă la necesităţile oamenilor. Cancelaria de Stat îşi propune edificarea unui sistem modern de prestare a serviciilor electronice prin Internet, telefonie mobilă şi terminale interactive, promovând astfel investiţii inteligente în tehnologiile informaţionale în sectorul public al Republicii Moldova. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *