Actualitate

Şefa guvernului britanic abandonează planurile unui vot asupra vânătorii de vulpi

Legea, introdusă de Laburişti în 2004, în timpul guvernării Blair, interzice folosirea câinilor pentru a vâna vulpi şi alte mamifere sălbatice în Anglia şi Ţara Galilor.

Doamna May a declarat pentru BBC că a primit un "mesaj clar" cu privire la această chestiune şi a spus că nu va avea loc un vot în timpul acestei legislaturi.

Ministrul mediului Michael Gove a acordat prioritate problemelor legate de bunăstarea animalelor de când a fost desemnat în această funcţie, după alegerile din iunie 2017.

Dar Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a criticat-o în repetate rânduri pe Theresa May pentru că a declarat în timpul campaniei electorale că este în favoarea vânării vulpilor, ceea ce a zdruncinat autoritatea premierului după ce conservatorii au pierdut majoritatea în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentului.

Conservatorii s-au angajat în platforma lor electorală să revizuiască Legea vânătorii din 2004. Cu toate acestea, doamna May a declarat la BBC: "În calitate de prim-ministru, sarcina mea nu este să am în vedere doar ceea ce cred eu despre ceva, ci este, de fapt, să analizez care este punctul de vedere al ţării”.

"Cred că a existat un mesaj clar în legătură cu acest lucru şi de aceea spun că nu va exista un vot privind vânătoarea de vulpi în această legislatură".

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *