Externe

Senator american: SUA ar putea să atace Iranul

 Potrivit lui Graham, SUA ar putea avea şi o „confruntare” şi cu China. „Dacă preşedintele Barack Obama decide să aibă o atitudine dură faţă de Iran, mergând dincolo de sancţiuni, cred că va primi un sprijin important din partea republicanilor, pentru că nu putem permite Iranului să fabrice arme nucleare”, explică senatorul. 

Senatorul a mai spus că „Statele Unite nu-şi doreşte un alt conflict militar, dar ultimul lucru de care lumea are nevoie este ca Iranul să se doteze cu arme nucleare. Ideea politicii de izolare nu mai este valabilă în privinţa Iranului”. În opinia oficialului american, o intervenţie împotriva Iranului ar putea fi necesară „pentru distrugerea Forţelor navale, a celor aeriene şi a Gardienilor Revoluţiei, nu doar pentru neutralizarea programului nuclear”.

Presa americană scrie că şi democraţii nu sunt departe de această idee. Astfel, şi senatorul Mark Udall a subliniat necesitatea menţinerii sancţiunilor împotriva Iranului, menţionând însă că „toate opţiunile rămân valabile”.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *