Actualitate

Serviciul Vamal a depistat într-o scrisoare recomandată, obiecte de cult

Potrivit comunicatului, scrisoarea era transmisă conform declarației de însoțire, de către un locuitor al mun. Chișinău în adresa unei persoane stabilite în Letonia. Conform verificărilor operative a fost stabilit, că așa persoană nu există, pe declarație de către expeditor au fost indicate date greșite. În plic a fost organizat un locaș special, adaptat pentru dosirea icoanelor și expedierea frauduloasă a acestora.

Icoanele au fost depistate ca rezultat al controlului vamal, folosind mijlocul tehnic special nedestructiv și anume aparatul cu raze ”X-Ray Rapiscan”.

Serviciul Vamal reamintește că în conformitate cu prevederile Legii 1569, cu privire la modul de introducere și scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice, art. 9 alin. (3): persoanele fizice nu au dreptul de a scoate de pe teritoriul Republicii Moldova valori culturale.

Icoanele au fost transmise spre expertizare și determinare a valoarii acestora.

Cazul este investigat de către angajații Secției contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Chișinău. Obiectele de cult au fost reținute în vederea confiscării.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *