Actualitate

SIS: Planurile periculoase ale teroristului din Donbas, reţinut la Chişinău

Este vorba despre un militar, comandant de campanie în detaşamentul de rebeli "Somali" din regiunea Doneţk, cu pseudonimul "Akademik" şi în grad de locotenent-major.

Potrivit reprezentanţilor SIS, în urma verificării bagajelor, s-a stabilit că persoana vizată deţinea un livret militar al structurilor paramilitare ale aşa-numitei (a.n.) republici populare Donețk, uniforma militară cu semne distinctive ale detaşamentului sus-numit, hărţi topografice din regiunile de luptă, actele militare, steagul detașamentul "Somali".

Teroristul avea intenţia de a se deplasa în regiunea aşa-numitei republici populare Donețk, iar ulterior în oraşul Odesa. El preconiza recrutarea cetăţenilor din regiunea transnistreană pentru a-i însoţi în regiunea Odesa în scopul întreprinderii unor măsuri de destabilizare a situaţiei.

Militarul a declarat că avea indicaţi de a recruta cetăţeni ai Republicii Moldova, din stânga Nistrului, pentru ai îndemna să lupte pentru republici separatiste din estul Ucrainei, fiind remuneraţi lunar cu circa 600 de dolari.

Potrivit demersului SIS către BMA al MAI, persoanei reţinute i-a fost atribuit statutul de "persoană indezirabilă" pe un termen de cinci ani.

Ca urmare, persoana suspectată de comiterea acţiunilor teroriste va fi escortată Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *