Politică

Socialiştii din Parlament se laudă: „Datorită criticilor PSRM, spitalele nu vor mai fi închise”

Zinaida Greceanîi a menționat că, din păcate, multe iniţiative nu au fost susţinute de majoritatea parlamentară actuală, multe au fost plagiate şi transcrise în alte proiecte pentru care deputaţii socialişti au votat pentru că „erau spre binele cetăţenilor”. Aceasta a mai spus că printre principalele proiecte aprobate de Parlament a fost şi proiectul de modificare a sistemului electoral prin trecerea la sistemul mixt de vot. Zinaida Greceanîi și-a arătat nemulţumirea faţă de faptul că pachetul din trei legi ce vizează Găgăuzia a fost modificat de către guvernare, după plac, şi votat într-o altă variantă decât cea elaborată de grupul special de lucru.

În acelaşi context, Zinaida Greceanîi a spus că majoritatea parlamentară nu are capacitatea să asigure stabilitatea politică şi economică, să asigure un trai decent şi din acest motiv Parlamentul trebuie dizolvat, pentru a organiza alegeri anticipate.

Deputatul Vladimir Odnostalco a declarat că pe domeniul sănătăţii, în sesiunea trecută, socialiştii au propus o serie de iniţiative legislative pentru consolidarea protecţiei sociale a cetăţenilor, s-a propus o formă nouă de asigurare socială şi anume capitalul social, care vine să promoveze şi să încurajeze natalitatea. Acesta a mai spus că datorită criticilor PSRM la adresa reformei sistemului de sănătate a încetat procesul de închidere a spitalelor.

Deputatul Vladimir Golovatiuc a făcut referire la aspectul economic, precizând că în pofida declaraţiilor celor de la guvernare, creșterea economică a ţării este zero, investiţiile străine s-au redus cu o treime, iar datoria externă s-a majorat cu 13% faţă de anul trecut.

Situaţia rămâne gravă şi pe domeniile agricultură şi educaţie, susţin deputaţii socialişti. Moldova a pierdut piaţa internă de desfacere, însă „graţie eforturilor preşedintelui țării, Igor Dodon şi a partidului, s-a reuşit deblocarea pieţei ruse pentru exportul produselor moldoveneşti”.

Chiar dacă deputaţii sunt oficial în vacanţă din 1 august, Zinaida Greceanîi a spus că deputaţii socialişti vor continua munca în teritoriu. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *