Actualitate

Sondaj: 83,5% dintre cetăţeni cred că Moldova merge într-o direcţie greşită

Potrivit sondajului, populaţia rămâne preponderent nemulţumită de salarii – 92%, locuri de muncă – 90%, nivelul de trai – 86%, precum şi de activităţile de combatere a corupţiei – 88%, pensii – 85%, industrie – 83% etc. Ponderea populaţiei nemulţumite de starea lucrurilor în domeniile menţionate se află în creştere lentă pe parcursul ultimului an.


Evoluția în procente a felului în care au răspuns cetățenii la întrebarea dacă lucrurile în țară merg într-o direcție greșită (mai 2011). Se poate observa ușor că un rezultat apropiat de cele 83,5% a fost înregistrat în luna august 2000.

71% din populaţie nu este mulţumită de actuala situaţie economică a ţării. 32% din respondenţi consideră că situaţia a rămas neschimbată comparativ cu anul trecut, iar 51% din spun că lucrurile s-au înrăutăţit. Ponderea acestora în totalul respondenţilor a crescut cu 11 puncte procentuale faţă de barometrul precedent.

Securitatea economică continuă să fie problema principală pentru moldoveni. 75% din populaţiei consideră că nu are asigurat nivelul de trai decent. Pentru 34% veniturile disponibile nu sunt suficiente nici pentru strictul necesar, iar 41% reuşesc să acopere doar strictul necesar pentru trai.

Circa 53% din populaţie este nemulţumită de felul în care trăieşte, nivelul nemulţumiri fiind cel mai înalt nivel înregistrat după anul 2003. Principala sursă de nemulţumire este viţa politică din ţară. Acest lucru a fost menţionat de 91% din cetăţeni, ceea ce constituie o valoare record din istoria măsurărilor în cadrul Barometrului.

Barometrul de Opinie Publică este realizat de către Centrul de Investigaţii Sociologice şi Markeing ”CBS-AXA”, la comanda IPP. Sondajul a fost realizat în perioada 22 octombrie – 6 noiembrie, pe un eşantion de 1113 persoane. în 99 localităţi. Eroarea maximă de eşantionare este de 3%.

Sursa: Info-prim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *