Eveniment

Sondaj: PLDM, PD şi PL ar acumula 53%

Acestea sunt datele doar pentru cei decişi să meargă la alegeri şi se referă la perioada de până la începerea campanei electorale, între 22-30 octombrie, afirmă sociologii. Acum depinde de cum politicienii vor mobiliza electoratul.

Potrivit lui George Popescu, coordonatorul cercetării, cei decişi să meargă la vot şi care au o opţiune clară reprezintă doar jumătate din cetăţenii cu drept de vot. „Acest sondaj este făcut la începutul campaniei şi este bun doar pentru comparaţie pentru următoarele cercetări”, a spus sursa citată.

UPDATE: Vladimir Voronin rămâne politicianul în care cea mai mare parte din moldoveni au încredere. 21 procente au numit spontan acest nume. Topul încrederii politicienilor este completat de premierul Vlad Filat – cu 14%, Marian Lupu – 10%, Mihai Ghimpu – 6% şi Dorin Chirtoacă cu 2%. Alţi politicieni ar acumula doar 3%. În acelaşi timp, 30% la sută nu au încredere în nimeni, iar 14% au răspuns că nu ştiu.

Pentru integrarea europeană s-au pronunţat doar 47 % din cetăţenii RM, arată rezultatele sondajului CBS-Axa. Cam toţi atâţia – 46 % ar dori ca ţara noastră să râmână membră a CSI şi doar 3% ar opta pentru unirea cu România. Cei care nu au ştiut să răspundă ce opţiune în relaţii internaţionale ar trebui să aibă Republica Moldova constituie 4 % din respondenţi.

Vedeţi sondajul.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *