Actualitate

SONDAJ: Trei sferturi dintre români sunt de acord cu unirea României cu Republica Moldova

Sondajul a fost realizat de către Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) condus de Vasile Dancu şi vine în contextul în care Republica Moldova a semnat la Vilnius acordul de asociere la Uniunea Europeană.

Potrivit acestui sondaj, 76% dintre români se declara de acord cu unirea ţării noastre cu Republica Moldova, iar 63% spun că au o părere bună şi foarte bună despre declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora “următorul proiect politic pentru România, după NATO şi UE, este unirea cu R. Moldova”.

De asemenea, 87% dintre respondenţi spun că Ziua Naţională a României este o sărbătoare importantă pentru familia lor, 85% spun că sunt patrioţi iar 68% spun că Ziua Naţională se sărbătoreşte în principal cu familia şi/sau prietenii.

IRES i-a mai întrebat pe români ce cred despre oportunitatea schimbării Zilei Naţionale, iar 77% dintre cei chestionaţi au răspuns că 1 decembrie este dată potrivită pentru a marca Ziua României, 11% au spus că Ziua Naţională ar trebui sărbătorită în 24 ianuarie, iar 6% au indicat dată de 23 august.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *