Carte

Spiridon Vangheli a PREZENTAT o CARTE cu versurile lui Grigore Vieru

Culegerea „Tu m-ai strigat fiule?” are 128 de pagini, 7 capitole cu 7 direcţii tematice specifice creaţiei lui Grigore Vieru. Cartea a fost ilustrată cu lucrările pictorilor Igor Vieru şi Simion Zamşa, transmite IPN.

„Avem nevoie de drumuri, dar şi de poduri sufleteşti pentru naţiunea noastră. Păcat că Grigore nu mai este. Dacă ar fi fost printre noi, ar fi sărutat cartea asta pe care a aşteptat-o toată viaţa. Nu este o situaţie analogică pe glob, când un copil crescut fără tată şi care a mâncat beţe de răsărită pe vremea războiului, să ajungă părintele tuturor copiilor neamului, pe care i-a înfiat ca un tată”, a spus Spiridon Vangheli.

Maestrul a subliniat că este uşor să faci o carte despre Grigore Vieru şi foarte greu în acelaşi timp. Cel mai greu i-a fost să sintetizeze poeziile de dragoste, deoarece, spune el, sunt la fel de frumoase şi greu de selectat. Cele 7 capitole din volum cuprind poezii despre copilărie, mamă, război, dragoste, renaşterea naţională şi folclorul moldovenesc.

Cartea a fost editată în 5 mii de exemplare şi va fi distribuită gratuit în toate şcolile, liceele şi bibliotecile publice din municipiul Chişinău. Municipalitatea preconizează să mai scoată de sub tipar încă 5 mii de exemplare, care ar putea fi puse şi în vânzare. Volumul a fost editat cu susţinerea financiară a Primăriei municipiul Chişinău.

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *