Ultima oră

Spre deosebire de Filat, Leancă nu exclude formarea unui bloc electoral

„Funcționează mai bine și asta vorbește despre faptul că am tras concluziile necesare, am învățat lecția și că este cel mai important să ne axăm pe ceea ce ne unește, interesul de a schimba spre bine situația cetățeanului din Republica Moldova”, a declarat Leancă.

Întrebat dacă se prevăd remanieri în Guvern, acesta a răspuns că va face remanieri guvernamentale în funcție de evoluțiile sau involuțiile din actul de guvernare și că asemenea acțiuni vor fi coordonate cu cele trei componente ale coaliției dar, inițiativa îi va aparține, dacă va ajunge la astfel de concluzii.

Iurie Leancă, spre deosebire de Vlad Filat, nu exclude posibilitatea ca partidele din coaliție să meargă în alegeri pe o listă comună, formând un bloc electoral. „Din punctul meu de vedere, ar fi bine să mai gândim pe acest subiect, să cântărim și să vedem reacția oamenilor și să se ia o decizie pe acest subiect ceva mai târziu”, a menționat prim-vicepreședintele PLDM.

Opinia sa nu este împărtășită de democrați. „Nu intenționam să participăm în nici un fel de bloc în alegeri, noi avem propriul nostru proiect și toate pregătirile pe care le-am făcut au fost în sensul de a participă singuri în alegeri. Ce va fi după alegeri, deja nici un partid nu poate spune, vom avea ceea ce va decide electoratul. Dacă electoratul a decis să avem o coaliție că cea pe care o avem, iată că am mers așa. E devreme să discutăm ce va fi după alegeri, eu însă sper că cetățenii să-și dea votul pentru a merge mai departe pe calea pe care ne-am pornit”, a enunțat Igor Corman, într-un interviu.

Sursa: unimedia.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *