Internațional

Stare de alertă în Bosnia după un atac „terorist”

‘După ancheta de ieri seară de la locul atacului, vom încerca astăzi să înțelegem motivele acestui act criminal’, a declarat presei ministrul bosniac al securității, Dragan Mektic.

‘Trebuie să înțelegem cum a fost planificat acest act și unde și, de asemenea, dacă a existat eventual un context mai larg cu privire la planificarea sa’, a adăugat ministrul.

Poliția a declarat marți că a arestat un suspect, iar mai multe persoane au fost interogate de către anchetatori.

În acest atac, comis luni seara de un tânăr de 24 de ani, având legături probabil cu ‘mișcarea wahabită’, un polițist a fost împușcat mortal și alți doi au fost răniți. Atacatorul a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția.

Localitatea Zvornik este situată pe teritoriul entității sârbilor bosniaci, Republica Srpska, al cărui președinte, Milorad Dodik, a denunțat ‘atacul terorist’.

Bosnia a fost între 1992 și 1995 teatrul unui război intercomunitar, la sfârșitul căruia țara a fost divizată în două entități, una sârbă, Republica Srpska, și alta croato-musulmană.

‘Mi-e teamă că acesta este începutul unor evoluții mai grave în toată Bosnia’, a declarat ministrul de interne al entității sârbe, Dragan Lukac.

O mișcare islamistă este prezentă în Bosnia, țară balcanică cu 3,8 milioane de locuitori, din care aproximativ 40% sunt musulmani, în principal moderați, care trăiesc alături de sârbi (creștini-ortodocși) și croați (catolici).

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *