Ultima oră

Statele Unite ale Americii oferă 300 de milioane de dolari drept AJUTOR militar pentru Ucraina

Decizia Senatului a fost adoptata pe 10 noiembrie, după aprobarea documentului săptămâna trecută în Camera Reprezentanților, scrie Ukrinform.

Proiectul bugetului de apărare a suferit unele modificări, după pe ce, pe 22 octombrie, acesta a fost respins de către președintele Barack Obama.

În special, președintele nu era multumit de costurile excesive și ca au fost ignorate de Congres unele dintre reformele propuse anterior de administratia SUA. În special, era vorba despre necesitatea închiderii închisorii de la Guantanamo, pentru care are Obama lupta de mai mult de un an.

Textul actual, care are 1.320 de pagini, a fost aprobat cu modificări, cu toate acestea, secțiunile privind asistența militara pentru Ucraina rămân neschimbat. În special, secțiunea 1.250 specifică atribuțiile ministrului Apărării și secretarului de stat si li se acordă dreptul de a decide cu privire la ajutorul militar pentru Ucraina, în limita a 300 de milioane de $.

Documentul, în special, prevede asistenta in domeniul ” formarii, livrarii de echipamente, sprijin logistic, bunuri și servicii pentru forțele militare și a altor servicii de securitate ale Ucrainei”.

În textul articolului este specificat separat asistența cu arme letale pentru Ucraina, în special „arme anti-tanc, mortiere și arme de calibru mare și muniție, aruncătoare de grenade cu grenade și arme de calibru mic”.

Se asteapta ca Obama să semneze noul proiect de finanțare a Pentagonului în anul fiscal 2016. Cel putin aceasta convingere a fost exprimată în cadrul unei conferinte de Josh Ernest, secretarul de presă al Casei Albe.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *