CSI / Rusia

STATISTICI REALE (XXI) Ce se întâmplă în Rusia?: 60% din populaţie NU ESTE APTĂ de muncă. Mortalitatea printre bărbaţi este similară celei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Deşi mulţi oameni continuă să admire puterea acestei ţări, iar televiziunile oficiale de la Moscova prezintă succesele guvernării de la Kremlin, datele statistice arată o altă imagine, mai puţin cunoscută, a Rusiei.

Printre companiile străine care deţin mari terenuri agricole în Federaţia Rusă se numără fondul investiţional suedez Black Earth Farming (prin intermediul firmei ruse „Agro-Invest” controlează circa 300 mii ha de pământ), compania suedeză Alpcot Agro (a investit în Rusia 230 milioane de dolari şi deţine 490 mii ha de pământ), compania anglo-americană Rav-Agro-Pro (150 mii ha) şi compania daneză Trigon Agri (121 mii ha).

Coreea de Nord şi-a exprimat intenţia de a arenda sute de mii de hectare de pământ în regiunile îndepărtate ale Siberiei ca să-şi asigure populaţia cu produse agricole. Circa 25% din terenurile agricole din Rusia au rămas pustii sau nu sunt utilizate conform destinaţiei.

Încălzirea globală care va cauza topirea gheţarilor din Oceanul Arctic ar putea transforma regiunile de nord ale Rusiei într-o zonă mlăştinoasă. Anual, din cauza eroziunilor coastelor maritime, Federaţia Rusă pierde până la 30 km din teritoriu, iar cheltuielile suportate de stat pentru construcţia spărgătoarelor de gheaţă şi a platformelor petroliere pentru regiuni arctice riscă să fie zadarnice. În prezent, din cauza creşterii temperaturii, 40% din infrastructura oraşelor construite în condiţii arctice sunt în stare avariată. Unele blocuri de locuit şi întreprinderi se scufundă treptat în mlaştină. Au ajuns într-o stare jalnică drumurile şi reţelele subterane.

Rusia a încetat să stocheze date statistice despre populaţie şi să investigheze situaţia demografică din ţară. Baza de date nu a fost actualizată din 1997. Ultimul recensământ, ce a avut loc în 2010, s-a desfăşurat într-un mod superficial şi nu poate reflecta situaţia reală a populaţiei.

Anual, în Rusia sunt comise 8 milioane de avorturi.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Vladimir Iakovlev a declarat că în curând în Rusia nu va avea cine lucra. „Până la 60% din cetăţenii ruşi sunt bătrâni, copii şi invalizi. Din 20 de milioane de bărbaţi apţi de muncă, circa un milion au fost condamnaţi pentru diverse crime, 4 milioane lucrează în organele de forţă, alte 4 milioane suferă de alcoolism cronic şi un milion sunt narcomani. Mortalitatea printre bărbaţi este similară celei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Iakovlev.

(Va urma)

Traducere I.M.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *