Actualitate

Stephen Hawking: Pământul va deveni la fel de fierbinte ca Venus din cauza lui Trump

Înaintea de a sărbători cea de-a 75-a sa zi de naştere, Stephen Hawking a declarat într-un interviu pentru BBC News că singura speranţă pentru umanitate este colonizarea altor planete. ”Suntem aproape de punctul în care încălzirea globală devine ireversibilă. Decizia lui Trump ar putea împinge Pământul peste pragul care o diferenţiază de Venus”, a afirmat Stephen Hawking.

Fizicianul mai spune că ”schimbările climatice sunt unul dintre cele mai mari pericole pe care le avem de înfruntat, dar este unul pe care îl putem împiedica dacă acţionăm acum". "Prin negarea evidenţelor privind schimbările climatice şi retragerea din acordul climatic de la Paris, Donald Trump va cauza daune frumoasei noastre planete, punând în pericol lumea naturală pentru noi şi copiii noştri”, mai crede fizicianul.

Hawking a mai spus că natura umană va servi în mod inevitabil ca o piedică pentru orice acţiuni reale şi profunde întreprinse pentru a combate temperaturile în creştere ale Pământului şi crede că perioada umanităţii pe această planetă se apropie de final. "Mă tem că evoluţia a generat lăcomie şi agresivitate în genomul uman. Nu există semne de diminuare a conflictului, iar dezvoltarea tehnologiilor militare şi a armelor de distrugere în masă ar putea face acest lucru dezastruos. Cea mai bună speranţă pentru supravieţuirea rasei umane ar putea fi coloniile independente în spaţiu", a mai spus fizicianul britanic.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în 1 iunie retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *