Actualitate

Suporturile pentru reclame de pe străzi vor fi treptat SCOASE

Potrivit reprezentanţilor de la Primărie, în primul rând, vor fi demontate panourile publicitare de pe bulevardele Ştefan cel Mare şi Constantin Negruzzi, dar şi de pe strada Vasile Alecsandri. Iar un nou regulament privind amplasarea publicităţii stradale va fi aprobat în următoarele două luni.

“Toate panourile de publicitate care stau în spaţiul public o să dispară mai mult ca sigur în zona istorică. O să luăm practica altor oraşe, iar în celelalte sectoare pe alte artere ale oraşului ele o să rămână dar într-o cantitate mai mică şi vor fi amplasate în baza unui concept bine determinat”, a declarat arhitectul-şef adjunct al municipiului Chişinau, Radu Blaj.

Potrivit agenţiilor de profil, în Capitală sunt amplasate aproximativ 80 la sută din suporturile pentru publicitate stradală din ţară.

Taxa pentru publicitatea de pe bilboard-urile din Capitală deja a crescut în 2013, de la 280 de euro până la 300 de euro. Oamenii spun că numărul panourilor este prea mare.

În prezent, spaţiul pentru publicitate în Chişinău ajunge la 35 de mii de metri pătraţi. După demontarea mai multor panouri în 2013, acesta s-a redus cu aproximativ două mii de metri pătraţi. Anual, veniturile în bugetul Capitalei din amplasarea publicităţii stradale se cifrau la 20 de milioane de lei.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *