Ultima oră

Sute de persoane au protestat la Chişinău faţă de crearea alianţei PLDM-PD / FOTO

Dinu Plîngău, liderul ONG-ului Tinerii Moldovei, care a anunțat protestul, a citit o declarație cu solicitările manifestanților aflați în PMAN.

Protestatarii cer excluderea comuniștilor de la guvernare (se scandează jos comuniștii), formarea unei coaliții europene, un procuror general apolitic, reformă în Justiție, retragerea imunității de deputat, informarea cetățenilor despre problemele economice.


Foto: RadioChisinau

Anatol Ursul, unul dintre voluntarii Tinerii Moldovei spune că „noi avem deja experiență de guvernare comunistă, au fost ani de frică, ani de teroare. Nu mai vrem guvernare comunistă”.

„Partidul Comunist se face vinovat de cele mai mare crime din Republica Moldova și nu are niciun drept moral de a ajunge la guvernare. Nu vrem comuniști la guvernare și nu mai vrem comuniști în nicio instituție din Republica Moldova”, a mai spus Ursu.

Manifestanții au bannere cu ”Refuz, rezist sunt anticomunist”, ”Fara comuniști la guvernare”, ”Vrem integrare în UE”, ”Nu trădați tinerii”.

Participanţii spun că asocierea democraților și liberal democraților cu PCRM este rușinoasă, iar aceasta va compromite ideea europeană.

Menționăm că oamenii s-au mobilizat pe rețeaua de socializare Facebook. Protestul s-a desfăşurat în mod pașnic.

Sursa: timpul.md, infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *