Moldova

Tănase: Nu vedem reforme atâta timp cât la putere sunt hoţi care vor doar să-şi umple buzunarele

Potrivit lui, Georgia a reuşit din simplul motiv că în fruntea ţării a venit o persoană care a tăiat în carne vie. „Este vorba de preşedintele Mihail Saakaşvili. El nu a ezitat să facă reforme foarte şi foarte dureroase. El nu este hoţ şi în jurul lui nu sunt hoţi, iată de ce s-a reuşit. Eu cred că noi avem nevoie la noi în Moldova de ceva similar. Dacă ajungem şi noi să avem un asemenea lider… Atunci o să vedeţi că şi aici poţi să faci ceea ce au făcut georgienii”, a spus Tănase.

Fostul liberal-democrat consideră că anume cumetrismul şi interesele personale împiedică ducerea la bun sfârşit a reformelor. „Când şeful vinde funcţii, cel care cumpără funcţii ce face, el pentru ce dă banul? Ăsta e sportul naţional. Este cel mai mare business, o dată la patru ani de zile, se deschide licitaţia funcţiilor, începând de la cele mai înalte şi terminând cu cele de pădurari”, a declarat Alexandru Tănase.

Acesta a amintit din nou despre Saakaşvili, că preşedintele Georgiei în 6 luni a rezolvat problema corupţiei în poliţie şi încă în 6 luni a băgat la puşcărie toţi hoţii. „Fără nicio discuţie. Nu a ţinut cont cine cu cine e cumătru, care dă şpagă, care nu dă şpagă. La noi nu a avut loc o schimbare de substanţă, aceasta este marea problemă”, a conchis Tănase.
 
Sursa: Unimedia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *