Actualitate

Tatăl a 146 de copii riscă peste 5 ani de închisoare / VIDEO

Winston Blackmore, în vârstă de 61 de ani, are 25 de soții și 146 de copii, în timp ce James Marion Ole, de 53 de ani, s-a „mulțumit” cu doar cinci soții. Ambii sunt lideri în cadrul Bisericii Fundamentaliste a Zilei de Apoi a lui Iisus Hristos, o sectă din care fac parte aproximativ 1.500 de persoane, care încurajează poligamia și care s-a desprins din Biserica Mormonă. Secta există de mai bine de 60 de ani într-o zonă izolată și muntoasă din British Columbia, lângă granița cu SUA, iar oamenii trăiesc izolați de societate, își cresc culturile, își vânează singuri hrana și și-au creat propriul sistem economic.

Trei procurori speciali au fost desemnați în ultimii 20 de ani pentru a-i pune sub acuzare pe cei doi bărbați, însă aceștia și-au retras acuzațiile, după apariția unor discuții cum că legea care interzice poligamia ar putea încălca dreptul constituțional al cetățenilor la libertate religioasă.

Curtea Supremă din British Columbia a decis în 2011 că daunele pe care le creează poligamia justifică instituirea unor limite ale libertății religioase și a dat undă verde începerii procesului în cazul celor doi bărbați. Niciunul dintre cei doi nu a negat faptul că are mai multe soții, ba dimpotrivă, ei au vorbit deschis despre practicile lor „religioase”.

 

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *