Moldova

Tensiunile cresc la hotarul Basarabiei! Cazacii SE PREGĂTESC de RĂZBOI cu R. Moldova

Cazacii de la Marea Neagră sunt deranjați de inițiativa Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, precum și de inițiativa de a modifica actualul format de menținere a păcii în unul civil.

Potrivit lor, acești pași ai Chișinăului au menirea de a „crea o situație de destabilizare în Transnistria cu suportul Statelor Unite ale Americii, țărilor europene și NATO. Republica Moldova pune presiuni economice, politice și informaționale”.

Trupele de cazaci sunt gata, apelând la toate resursele și metodele, să insiste la proclamarea independenței Transnistriei și a păcii în republică. Fiind apărătorii statalității Transnistriei, cazacii apreciază eforturile președintelui Vadim Krasnoselski, îndreptate spre soluționarea situație create în jurul republicii nistrene. Sprijin în totalitate inițiativa privind Transnistria – parte a ONU și suntem pregătiți să o apărăm. Considerăm că este inadmisibilă modificarea formatului de menținere a păcii și retragerea trupelor de pacificare și GOTR din Transnistria”, transmit reprezentanții consiliului trupelor de cazaci.

Cazacii protestează cu vehemență împotriva măsurilor „distructive” ale conducerii Republicii Moldova și cer păstrarea actualului format de menținere a păcii.

Amintim că câteva trupe de cazaci veniți din Federația Rusă au luptat de partea armatei Federației Ruse și a forțelor separatiste transnistrene în războiul moldo-rus din 1992.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *