Moldova

Timofti cere să fie pregătită armata. Ministrul Apărării spune că NU sunt bani

"Am primit indicații concrete de la comandantul suprem al Forțelor Armate pentru a întreprinde măsuri de sporire a vigilenței, de a pregăti echipamentul necesar, de a vedea care este situația reală. A fost o atenționare de a face regulă în sistemul militar care trebuie să fie gata în orice situație. Situația în regiune este foarte complicată. Sunt acțiuni de destabilizare în Ucraina. Știți ce se întâmplă la Donețk, Harkov, Odesa. Nu exclud că sunt provocări care pun niște puncte la care noi trebuie să tragem atenție”, a declarat noul ministru al Apărării.

Totodată, Valeriu Troenco a menționat că Republica Moldova nu dispune de surse financiare pentru a fi pregătită din punct de vedere militar. „Rușii au construit armament performant care astăzi este procurorat de jumătate din lume. Este de dorit să avem și noi ceva mai performant, dar țara noastră nu-și permite acest lux. Pregătirea soldaților este direct proporțională cu sursele financiare de care dispunem”, a mai spus Troenco.

„Dacă este pericol sau nu, consider că trebuie să fim gata să întâmpinăm orice greutăți care pot apărea pe parcurs. Eu cred că va fi liniște în țară. Trebuie să realizăm acest plan al nostru de semnarea a Acordului de Asociere”, a menționat Timofti.

(Știre inițială) Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti convoacă astăzi, 7 aprilie, Consiliul Suprem de Securitate, începând cu ora 09.00. Consiliul va examina situaţia regională, dar şi noile condiţii în care se va pomeni Moldova odată cu semnarea Acordului de Asociere cu UE. Anunțul a fost făcut de către Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Anterior, Timofti a întrunit Consiliul Suprem de Securitate la 25 februarie, după referendumurile din Găgăuzia. Atunci, după şedinţă, preşedintele a spus că organele abilitate cu funcţii de respectare a ordinii şi securităţii îşi fac datoria şi vor contracara în continuare acţiunile ilegale.

sursa. ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *