Politică

Timofti optimist după alegerile din România: Relaţiile moldo-române vor fi apropiate indiferent de cine va câştiga

Într-un interviu acordat pentru buletinul de ştiri „Telejurnal Moldova” de la Televiziunea Română, Nicolae Timofti a declarat că „indiferent cine vine la putere în România, atitudinea față de Republica Moldova nu se schimbă, din partea României. Și eu ştiu că toți acei care vin la putere îşi doresc apropierea Republicii Moldova de România în sensul bun al cuvântului”.

Preşedintele Timofti s-a pronunţat în continuare pentru menţinerea relaţiilor moldo-române cât mai apropiate. „Ştiu că toți acei care vin la putere își doresc apropierea Republicii Moldova de România în sensul bun al cuvântului. Să fim împreună, să fim cu aceleași gânduri, cu aceleași idei și să facem totul ca pe ambele maluri ale Prutului oamenii să se simtă bine si să-și cunoască identitatea, să aibă un nivel de trai ridicat. Aceasta este esența relațiilor noastre. Indiferent cine câștigă în România, relațiile vor fi apropiate cu Republica Moldova”, a spus Timofti.
Cât priveşte alegerile parlamentare din Republica Moldova, şeful statului şi-a exprimat speranţa că scrutinul va fi câştigat de către partidele din coaliţia pro-europeană de la guvernare. „Doresc să rămână la putere acele forțe care sunt și astăzi, cele pro-europene, ca noi să putem să continuăm parcursul nostru european. Eu nu văd schimbări mari, radicale în rezultatul alegerilor din Republica Moldova și din România, fiindcă la bază sunt puse acele tradiţii, acele date culturale, istorice, frățești care nu schimbă esența alegerilor. Cetățenii moldoveni trebuie în primul rând să înțeleagă ce înseamnă să devii cetățean al Uniunii Europene. Toți cetățenii își doresc să trăiască mai bine. Atunci când vorbim unde este mai bine, în trecutul pe care noi l-am avut sau în viitorul la care noi ne dorim să ajungem, desigur, sunt convins că mulți au înţeles deja că viitorul este mai frumos”, susţine preşedintele Republicii Moldova.

În cadrul aceluiaşi interviu, Nicolae Timofti a făcut referinţă şi la situaţia geopolitică pe care o consideră periculoasă. „Sunt forțe care au interes în această zonă în care noi ne aflăm, situația nu poate fi determinată, controlată numai de Republica Moldova. Vedem cât a avut de suferit Ucraina. Eu sper că conducerea Rusiei va aprecia corect situația în care a adus lumea, și mai cu seamă Europa, și va face tot posibilul ca această situaţie să fie rezolvată pe cale pașnică”, a spus Nicolae Timofti.

Menționăm că, televiziunea română a lansat începând cu 1 noiembrie 2014 buletinul de ştiri „Telejurnal Moldova”, care va fi difuzat în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 19.00.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *