Actualitate

Titularii de patentă vor continua protestele în faţa Guvernului

Potrivit micilor comercianţi, au avut loc tratative cu ministrul economiei, Octavian Calmâc, dar revendicările protestatarilor nu au fost satisfăcute. „Din partea executivului sunt făcute promisiuni nebuloase cu scopul de a induce în eroare opinia publică. Sunt limitate drepturile economice şi, de facto, avem o guvernare anti-reforme. Numeroasele adresări cu mii de semnături ale agenţilor economici au rezumat în răspunsuri formale”, susţin protestatarii.

În opinia lor, proiectul legii ÎMM-urilor nu respectă principiile Small Business for Europe, în care să fie reflectată paradigma: „Gândiţi mai întâi la scară mică!”. Dacă nu vor fi abrogate interdicţiile pentru micul comerţ în bază de patentă, îşi vor pierde locurile de muncă zeci de mii de bărbaţi şi femei.

Săptămâna trecută, micii comercianţi au mai organizat o acţiune de protest în faţa Guvernului, cerând executivului să avizeze pozitiv o iniţiativă legislativă privind abrogarea prevederilor care interzic, din 2017, comerţul în baza patentei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *