Sport

Tot mai multe licente UEFA

Marti, in sala de conferinte a Hotelului „LeoGrand” a avut loc ceremonia festiva de inmanare a diplomelor si legitimatiilor antrenorilor care au obtinut licentele UEFA de categorie PRO si B. Cu un mesaj de salut catre cei prezenti a venit presedintele FMF, Pavel Ciobanu.

Oficialul a subliniat, in alocutiunea rostita, importanta evenimentului. „Este un pas inainte, o zi semnificativa pentru fotbalul moldovenesc. Dupa anul 1991, am dus o mare lipsa de cadre, deci si rezultatele inregistrate au fost modeste. Inaugurarea Scolii de antrenori a suplinit acest gol, iar directorul ei, Ivan Daniliant, a depus eforturi mari pentru ca ea sa activeze intr-un regim eficient”, a declarat liderul fotbalului autohton.

Actualmente, director al Scolii federale de antrenori este Ghenadie Scurtul. Este de remarcat ca in lista antrenorilor care au obtinut noi licente figureaza ex-antrenorul selectionatei de seniori a R. Moldova Igor Dobrovolski si actualul timonier al reprezentativei de tineret, Sergiu Chirilov.

Licenta UEFA de categorie PRO au primit: Igor Dobrovolski (Academia UTM Chisinau), Serghei Chirilov, Vlad Goian (Iskra-Stal Rabnita), Eugeniu Molovata (Zimbru Chisinau), Ivan Tabanov (Zimbru), Nicolae Mandricenco, Vitalie Raschevici (Sheriff Tiraspol), Sergiu Caraman (Sfantul Gheorghe Suruceni), Emil Caras (Kuban Krasnodar (Rusia)), Igor Ursachi (Intersport-Aroma Cobusca Veche), Sergiu Dubrovin, Ilie Carp (selectioner Sahtar Donetk) si Mihails Zemlinskis (selectionata Under-21 a Letoniei).

De licenta UEFA de categorie B s-au invrednicit: Vitalie Carmac (FC Tiraspol), Sergiu Alexandrov (Dinamo Tighina), Vitalie Milutsin (FC Tiraspol), Ion Testemiteanu (selectionata de seniori a R. Moldova), Iurie Osipenco (Iskra-Stal), Oleg Sischin (Olimpia Balti), Petru Stoianov (FC Gagauzia Comrat), Rostislav Horosii, Igor Negrescu (Dacia Chisinau), Pavel Cibotar (Irlanda), Vladimir Gherasimov (Viitorul Orhei), Iurie Grosev (Dacia), Adrian Bogdan (Academia UTM), Ion ?agarlas (CSCT Buiucani), Vladislav Pocatilo (Energeticianul Dubasari) si Teodor Scafari (Sfantul Gheorghe).

La finele ceremoniei organizate de catre FMF, am solicitat opinia fundasului echipei Dacia, Igor Negrescu, despre licenta primita: „Mi-am dorit foarte mult sa fac acest pas in domeniul antrenoratului si ma bucur ca am intrat in posesia licentei. Nu ma opresc la acest nivel, voi munci mult si sper sa fac fata rigorilor actuale din fotbalul modern”. Ex-portarul Adrian Bogdan, cu licenta UEFA de categorie B in „buzunar”, se vede deja pe banca tehnica a selectionatei de seniori: „Cand am jucat la Timisoara, Gabi Balint mi-a fost antrenor si cred ca posibilitatea de a deveni antrenor de portar la nationala R. Moldova nu poate fi exclusa”, a remarcat Bogdan.

Licenta UEFA de categoria PRO ofera posibilitate de a activa in orice tara din Europa, cu exceptia Frantei. In afara de R. Moldova, ea este acordata inca in doua tari din spatiul ex-sovietic – Ucraina si Rusia.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *