Sănătate

Tratamente naturiste cu lăcrămioare

Iată cele mai simple tratamente naturiste cu lăcrămioare

Reglează tensiunea. Lacramioarelele au un efect benefic asupra inimii, fiind recomandate în caz de insuficientă cardiacă şi alte probleme cardiovasculare. Poţi să foloseşti preparate naturiste, uleiuri esenţiale şi medicamente care conţin esenţă de lăcrămioara. Toate au capacitatea să regleze ritmul cardiac, dar chiar dacă sunt soluţii naturiste nu se pot administra decât cu recomandarea medicului.

Diuretic natural. Lăcrămioarele sunt un foarte bun diuretic, util în afecţiunile renale, guţă şi în tratarea simptomelor sindromului premenstrual. Poţi să bei ceai de lăcrămioara sau să foloseşti tinctura de lăcrămioara.

Parfumează-te în funcţie de zodie

Calmează ochii. Compresele cu infuzie de frunze de lăcrămioara calmează repede ochii umflaţi şi estompează cearcănele. În plus compresea cu ceai de flori de lăcrămioare sunt eficiente în ameliorarea simptomelor alergiilor de sezon.

Calmează durerile de cap. Uleiul de lăcrămioare sau masajul cu o crema care conţine lăcrămioare calmează eficient durerile de cap. Adaugă esenţă de lăcrămioara sau ulei esenţial natural în oţetul de mere. Bea un pahar de apă în care ai pus o lingură de oţet de mere cu lăcrămioare.

Remedii naturiste pentru durerea de cap

Probleme femeieşti.Un ceai excelent pentru sănătate este cel realizat din lăcrămioare, talpă gastei şi salvie şi este ideal pentru calmarea durerilor menstruale şi a tulburărilor de menopauza.

Riscurile tratamentelor naturiste
Pentru utilizaţi în tratamente naturiste cu lăcrămioare poţi să foloseşti florile, rădăcina, dar şi frunzele. Acestea trebuie uscate şi folosite pentru ceaiuri. lăcrămioarele nu sunt recomandate în timpul sarcinii. De regulă găseşti toate informaţiile în pachetele cu ceaiuri sau ulei esenţial de lăcrămioare şi este bine să le respecţi, pentru că plantă poate să fie toxică dacă nu este folosită corect.

Sursa: femeia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *