CSI / Rusia

Trei oameni au murit în estul Ucrainei după ce un microbuz a trecut peste o mină

"Doi civili au murit pe loc, iar al treilea a decedat în urma rănilor în ambulanța care îl transporta la spital", a indicat un purtător de cuvînt militar Andrii Zadubini. Alte două persoane au primit primul ajutor la fața locului, a mai adăugat acesta.

Incidentul s-a produs în localitatea Novomihailivka, la 25 km sud-vest de Donțek, unul din fiefurile separatiștilor din estul Ucrainei, a indicat un alt purtător de cuvînt militar, Oleksandr Kindsfater.

Vehiculul, care tocmai părăsise teritoriul rebel, a trecut peste o mină în zona "neutră", la cîteva sute de metri de punctul de control al armatei ucrainene.

Conform primelor informații, șoferul microbuzului a încercat să depășească mai multe mașini care stăteau la coadă și așteptau să intre în zona controlată de Kiev, în pofida semnelor care avertizau prezența minelor în zonă, a mai spus acesta.

Conflictul, care opune armata ucraineană rebelilor separatiști, susținuți militar, potrivit Kievului și Occidentului, de către Rusia, a făcut peste 9.000 de morți de la declanșarea sa în urmă cu aproape doi ani. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *