Actualitate

Trei români au fost acuzaţi, în Marea Britanie, că au sprijinit o bandă să distribuie device-uri de clonat cardurile

Alexandru Sovu, de 39 de ani, este acuzat că ar fi realizat skimmerele, care pot fi potrivite în ATM-uri şi staţii de benzină. Paula Cioaca, de 32 de ani, soţia lui Ionel Băluţă, cel care coordona activitatea infracţională, şi Anca Fuioagă, de 37 de ani, au apărut, de asemenea, în sala de judecată, fiind acuzaţi de conspiraţie pentru fraudarea sistemului bancar din UK.

Procuroul Michael Shaw a spus că device-urile de clonat carduri erau vândute sub altă denumire, în ţări ca SUA, Vietnam sau China.
Alte opt persoane implicate în această activitate au pledat vinovate şi au fost condamnate.

Conform informaţiilor oferite de procuror, cardurile introduse în aceste device-uri n erau nu numai fraudate, ci şi blocate, iar posesorul trebuie să plătească pentru deblocare. “Fără tehnologia dezvoltată de Alexandru Sovu, aceste delicte nu ar fi fost posibile,” a spus procurorul. Sovu a fost arestat pe aeroportul Heathrow, iar poliţia de descoperit în telefonul său o probă incriminatorie: o traducere în chineză, cu Google translate, despre cum pot fi deghizate skimmerele în încărcătoare de telefoane mobile.

Device-urile erau construite în locuinţa pe care inculpaţii o ocupă în Colchester, Essex. Cei trei români care au apărut acum în faţa instanţei neagă acuzaţiile care le sunt aduse.

Sursa: Businessmagazin.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *