Social

TREI sate din raionul Criuleni au fost inundate

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan a comunicat că în satul Bălăbăneşti din Criuleni ploile au înnămolit mai bine de jumătate de kilometru din drumul local. În satul Izbişte din acelaşi raion, 18 km de drum a fost deteriorat de averse, 6 beciuri şi 10 fântâni au fost inundate. În satul Cruglic, tot din Criuleni, peste 10 km de drum a fost spălat de ploi şi 4 beciuri au fost inundate.

Diana Ţurcan a mai spus că în satul Opaci, unde joi s-a rupt barajul iazului din localitate, militarii monitorizează situaţia şi a început reinstalarea podurilor distruse. Oamenii nu pot consuma apa din fântânile care au fost inundate, dar sunt asiguraţi cu apă potabilă adusă cu autocisterne şi cu apă din apeductul local.  

Preşedintele raionului, Petru Voloşciuc, unde la început de săptămână apa revărsată din râul Bâc a inundat drumul de acces spre 6 sate, a declarat că apele s-au retras, dar drumul încă nu este practicabil pentru că va mai dura până va fi curăţat. Preşedintele raionului urmează să meargă luni, 8 iulie, la Ministerul Mediului pentru a discuta despre adâncirea unei porțiuni de 10 km a albiei râului Bâc, pentru a evita situaţii similare pe viitor.  

Meteorologii prognozează vreme fără ploi până joi, 11 iulie.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *