Timpul Liber

Trucuri pentru prelungirea vieţii florilor din vaze

Înainte de a pune florile în vas, împrospătați tăietura tijei, îndepărtând doi centimetri din ea. Este recomandat să tăiați cât mai oblic tulpina, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei.

Vinovate pentru ofilirea prematură a plantelor sunt de cele mai multe ori bacteriile și ciupercile microscopice, care se dezvoltă în apa veche sau stătută din vas. De aceea, înlocuirea ei la câteva zile este foarte importantă.

S-a dovedit științific că o aspirina pisată pusă în apa din vas menține mai multă vreme prospețimea florilor tăiate. Alți înlocuitori eficienți pentru conservanții chimici clasici sunt: zahărul, sarea sau bicarbonatul de sodiu. O modalitate recomandată este să puneți două linguri de oțet de mere sau două în apa din vas. Un sfert de cana de suc carbogazos adăugat în apă va păstra bobocii mai mult timp.

De asemenea, este recomandată și adăugarea unor picături de vodcă. Alcoolul încetinește ofilirea plantelor prin încetinirea capacității acestora de a produce etilenă, explică specialiștii.

Un alt truc e să ţineți florile în frigider timp de șase ore, înainte să le aranjați în vază. Astfel le veți tripla durata vieții.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *