Astăzi 11 Decembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 15:50
Abonamente

Actualitate 12 Octombrie 2017, ora 13:27

TUPEU la nivel înalt. Un deputat din Parlamentul de la Chişinău solicită să-i fie puse întrebări doar în limba rusă. Care este motivul

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Deputatul socialist Elena Hrenova a solicitat joi, 12 octombrie, în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului de la Chişinău, ca întrebările ce ar urma să-i fie puse după prezentarea de către ea a unor modificări la proiectul de lege privind sistemul de pensii să fie doar în limba rusă, scrie adevarul.ro 

Motivul invocat de către Elena Hrenova este că nu cunoaşte prea bine „limba de stat”, dar dă asigurări că depune eforturi în acest sens prin frecventarea unor cursuri.

„Stimaţi colegi, mă adresez vouă. Vă rog, întrebările voastre adresaţi-le în limba rusă. Voi cu toţii o cunoaşteţi. Eu vorbesc puţin limba de stat. Eu am terminat două cursuri la limba de stat. Eu învăţ şi desigur că voi însuşi limba”, a subliniat Hrenova.De menţionat că parlamentara este născută în anul 1950, în oraşul Kamîşlov, regiunea Sverdlovsk, Federaţia Rusă. Şcoala medie a absolvit-o în Rusia, după care s-a mutat în Republica Moldova, pe atunci parte a URSS. A absolvit Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, dar şi Institutul Moldovenesc de Stat al artelor.

adevarul.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Timp pentru suflet

E interesant cum oamenii se plâng că nu mai au timp pentru nimic. Nu au timp să se roage, să meargă la biserică, să citească o carte. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 27 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

11 luni de dodoneală

Președintele se trezi prost dispus

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md