Politică

Tusk: UE rămâne un prieten şi susţinător puternic al Republicii Moldova

În acelaşi timp, în cadrul unei intervenţii pentru presă, după întrevederea cu preşedintele Nicolae Timofti, Donald Tusk a accentuat necesitatea accelerării reformelor în special în domeniile justiţiei şi combaterii corupţiei. De asemenea, Tusk a vorbit şi despre necesitatea soluţionării crizei din domeniul bancar pentru a restabili încrederea oamenilor şi agenţilor economici în instituțiile guvernamentale.

”Cu președintele Nicolae Timofti am discutat despre implementarea Acordului de Asociere de care vor beneficia toți cetățenii. Intensificarea schimburilor comerciale bilaterale în 2014 sunt un semn că ne îndreptăm în direcția corectă. În același timp este nevoie de multe alte reforme de o manieră care să facă schimbări reale pentru toți cetățenii. Am discutat despre reformarea justiției și lupta cu corupția. Este nevoie și de reforme în sectorul financiar, dar și în cel bancar care urmează a fi restructurat. Este nevoie de restabili încrederea mediului de afaceri dar și încrederea oamenilor în structurile statului. Am decis intensificarea cooperării dintre UE și Republica Moldova.”, a menționat Donald Tusk.

În același timp, președintele Nicolae Timofti a declarat că în prezent prioritar pentru Republica Moldova este să se consolideze ca și stat de drept, să-şi întărească instituţiile democratice în așa fel ca beneficiile integrării europene să aparţină cetăţenilor, menţionând în același timp importanţa continuării sprijinului din partea UE.

”L-am asigurat pe Donald Tusk că ne respectăm şi ne vom respecta angajamentele pe care le-am asumat în faţa UE şi vom folosi oportunităţile uriaşe pe care ni le oferă acest document istoric (Acordul de asociere n.r.)”, a mai declarat Nicolae Timofti.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *