Cultură

Ucraina dă asigurări că pregătirile pentru Eurovision nu sunt afectate, după o serie de demisii în echipa de organizare

Producătorii executivi Victoria Romanova și Oleksandr Kharebin, precum și alți membri ai echipei lor, și-au prezentat luni demisiile, afirmând că se simt dați la o parte de numirea unui nou coordonator al evenimentului și că sunt îngrijorați de lipsa de transparență în procesul decizional.

De asemenea, ei au afirmat că decizia de a crește bugetul evenimentului de la 22 de milioane de euro la 29 milioane de euro va lipsi televiziunea ucraineană de un profit de 7-8 milioane de euro.

"Totul se desfășoară conform planului", a declarat Pavlo Hrytsak, director adjunct al televiziunii publice ucrainene, adăugând că organizatorii se coordonează strâns cu European Broadcasting Union (EBU), care organizează Eurovision-ul.

Ucraina a obținut dreptul de a organiza cea de a 62-a ediție a concursului în 2017 după o victorie surpriză anul trecut a lui Jamala, un etnic tătar din Crimeea, cu un cântec despre deportările tătarilor din perioada războiului în timpul regimului lui Iosef Stalin.

Victoria lui Jamala a iritat Moscova, dar a reprezentat un motiv de bucurie în Ucraina, după anexarea Crimeii în 2014 și izbucnirea violențelor separatiste din regiunea Donbass.

EBU a precizat într-un comunicat că nu va comunica direct asupra unor "chestiuni de personal", dar a reiterat "importanța unei implementări rapide și eficiente a planurilor asupra cărora s-a convenit deja".

Criticând creșterea bugetului, Oleksandr Kharebin, fostul producător executiv, a declarat în cadrul unui interviu pentru canalul ucrainean 112: "Nu înțelegem, nu știm de ce s-a făcut acest lucru. Și ne vine greu să ne imaginăm cum putem lua parte la acest proces".

Prim-ministrul Volodymyr Groysman a vorbit și el despre demisiile de luni. "Efectuăm pregătirile pentru Eurovision de o manieră adecvată. Absolut nimic nu amenință organizarea Eurovision", a declarat el în cadrul unei reuniuni de guvern televizate de marți.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *