Actualitate

ULTIMA ORĂ. Cine este Sevil Shhaideh, propunerea de prim-ministru

Sevil Shaaideh a fost numită mai 2015 ministru al Dezvoltării, în guvernul Ponta. Ea a lucrat aproape două decenii la Consiliul Judeţean Constanţa.

După 2004, s-a apropiat atât de Nicuşor Constantinescu, cât şi de Liviu Dragnea. În 2012, a fost numită secretar de stat.

Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa în 1993. A fost, până în 2007, directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul instituţiei.

Apoi, între 2007-2012, a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Proiecte. În aceeaşi perioadă, a fost şi coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Din această calitate a început colaborarea cu Liviu Dragnea.

Din 2012, după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, Sevil Shhaideh s-a mutat la Ministerul Dezvoltării.

Pehntru că este musulmană, Liviu Dragnea a fost martor la cununia lui Sevil Shhaideh. Ea are 52 de ani.

Cariera lui Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh a absolvit Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică din cadrul Academiei de Științe Economice din București în 1987.

A urmat o serie de cursuri de perfecționare: expert în administrație publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) și manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 și PM Solutions România, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).

Are o diplomă de Master în Managementul Proiectelor de Afaceri, obținută în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ”Ovidius” (2005-2007).

Și-a început cariera profesională ca analist programator în cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța (1987-1991), a devenit, apoi, manager Sisteme Informatice în cadrul Direcției de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța (1991-1993) și director Sisteme Informatice în cadrul Consiliului Județean Constanța (1993-2007).

A ocupat funcția de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementează administrația publică locală în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și de director general, Direcția Generală de Proiecte, Consiliul Județean Constanța (2007-2012).

Este președinte al Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică (ANIAP) din 2000.

Este secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) din mai 2012.

La 19 mai 2015, Sevil Shhaideh a fost nominalizată de premierul Victor Ponta la Ministerul Dezvoltării, în vederea preluării mandatului de ministru rămas vacant după demisia lui Liviu Dragnea.

Înainte de întâlnirea cu şeful statului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a primit, din partea Comitetului Executiv Naţional al partidului, un mandat în alb pentru consultările de la Cotroceni şi pentru susţinerea propunerii de premier. Singurul detaliu oferit presei de Liviu Dragnea a a fost cel legat de culoarea politică a primului ministru.

 „Am ținut cont de două lucruri: de afirmațiile repetate ale președintelui și ale legii în vigoare. Pentru mine, Legea nu reprezintă o chestiune secundară și (…) nu aș fi vrut să solicit asta pentru mine, deocamdată. (…) Vreau să îmi dea garanția că este un om care muncește, care știe, în cSevil are am încredere totală (…) și care să urmeze, în detaliu, programul nostru de guvernare. Nu promovez un conflict inutil. Propunerea este Sevil Shhaideh”.

10.00: Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri dimineața, că îi va spune președintelui Iohannis numele premierului propus, care va fi membru PSD. Anunțul va fi făcut, ulterior. într-o conferință de presă.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a primit miercuri mandat de la Comitetul Executiv Național al partidului să se prezinte la consultările cu președintele României cu o propunere pentru premier.

"Am primit mandat de la colegii mei să fac o propunere președintelui României pentru un candidat de prim-ministru din partea PSD, susținut și de ALDE, întreaga coaliție de guvernare, propunere pe care o voi face direct președintelui României și pe care o voi anunța la conferința de presă de după consultări", a anunțat Liviu Dragnea, la sfârșitul ședinței CExN.

Întrebat dacă cel nominalizat va fi membru PSD el a răspuns: "Categoric".

Liderii PSD se vor reuni în Comitetul Executiv Naţional, într-o şedinţă ce va începe, miercuri la ora 9, pentru a-i acorda lui Liviu Dragnea un mandat în alb pentru a face propunerea de premier în cadrul consultărilor. Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD se va desfăşura la Palatul Parlamentului, scrie News.ro.

Chestionat dacă va supune votului CExN al PSD numele premierului cu care se va merge la consultările de la Cotroceni, Liviu Dragnea a afirmat că va încerca să "îşi exercite autoritatea" şi că "va cere mandat".

"O să încerc să îmi exercit autoritatea şi să cer mandat din partea colegilor mei şi sper să am acest vot", a subliniat preşedintele PSD.

Întrebat în continuare dacă va cere acest mandat membrilor CExN fără a le spune care va fi numele premierului cu care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, Liviu Dragnea a spus: "Daţi-mi voie să le spun lor".

PSD şi ALDE vor merge împreună la consultările de la Cotroceni pentru a face o singură propunere de premier, preşedintele Klaus Iohannis fiind de acord cu solicitarea celor două formaţiuni.

Sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *