Actualitate

Un armean din R. Moldova a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, inculpatul le-a promis moldovenilor că vor munci în construcţii în Rusia şi vor fi remuneraţi cu 1000 de dolari lunar. Bărbaţii au fost transportaţi în oraşul Krasnodar. Acolo însă le-au fost luate paşapoartele. Aproximativ două luni, bărbaţii au trebuit să muncească în construcţii fără zile de odihnă, până noaptea târziu, fiind cazaţi în vagoane fără electricitate, căldură şi apă, iar pentru hrană urmau să plătească din propriul buzunar. Pe lângă faptul că nu li s-au asigurat condiţii bune de muncă şi li s-au sechestrat paşapoartele, bărbaţii nici nu au fost plătiţi pentru ceea ce au făcut. La revenirea în Republica Moldova, victimele au alertat organele de drept.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Judecătoria Buiucani a obligat inculpatul asă le achite părţilor vătămate salariile pentru munca prestată.

Potrivit statisticilor Procuraturii Generale, în 9 luni ale anului curent au fost identificate 78 de victime (20 femei, 58 bărbaţi) ale traficului de
persoane în scop de exploatare prin muncă, faţă de 79 victime în perioada similară a anului trecut. În aceeaşi perioadă au fost declanşate 31 de cauze penale vizând această categorie de infracţiuni, în raport cu 27 de cauze penale pornite în 9 luni ale anului 2013.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *