Actualitate

Un bărbat a fost salvat de pompieri după ce s-a prăbuşit sub gheaţa subţire a unui lac de la Botanica

Operaţiunea de salvare a avut loc în după amiaza zilei de ieri, pe lacul din apropierea bulevardului Dacia. Pompierii au fost solicitaţi după ce mai mulţi pescari au observat că un bărbat cu vârsta de 45 de ani s-a prăbuşit sub gheaţa bazinului.

Oamenii din preajmă au încercat să–i ofere ajutor, dar fără rezultat. Intervenţia salvatorilor a fost operativă, iar pescarul a fost scos în mai puţin de 10 minute din apa rece a lacului.

Salvatorii au reuşit să parcurgă iazul salvând bărbatul de la o distanţă de 70 m de la mal. După intervenţie, persoana a primit îngrijiri medicale, viaţa acesteia fiind în afara oricărui pericol.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează amatorii de pescuit la copcă, despre pericolul aflării pe gheaţa subţiere a bazinelor acvatice. Salvatorii amintesc că aflarea pe gheaţa lacurilor nu prezintă pericol în cazul în care, grosimea acesteia este mai mare de 8 cm. În condiţii de temperaturi ridicate, gheaţa formată este foarte subţire, iar aflarea pe lac este extrem de periculoasă. De la începutul anului 2016, angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au reuşit să salveze de la înec 8 persoane.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *