Actualitate

Un inspector fiscal va sta 5 ani după gratii pentru luare de mită

Anterior, acesta a fost condamnat de către instanţa de fond la o pedeapsă non-privativă de libertate, iar procurorii au contestat sentinţa, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit procurorilor, în intervalul lunilor martie – aprilie anul trecut, inspectorul fiscal a extorcat şi primit 10 mii de lei de la administratorul unei firme pentru a anula ordinele prin care au fost instituite posturi fiscale la întreprinderea administrată de către acesta, precum şi la alte două firme, cu care ultimul avea relaţii economice. În continuare, inspectorul fiscal a mai extorcat şi primit de la aceeaşi persoană încă 500 de dolari pentru a nu-i crea impedimente la realizarea mărfii, sare tehnică şi alimentară, care urma a fi importată. Astfel, pentru fiecare, din cele 10 vagoane de sare importate, administratorul firmei urma sa-i achite inspectorului câte 50 de dolari.

Ambele cazuri de transmitere a banilor au fost efectuate sub controlul procurorilor anticorupţie şi al ofiţerilor Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) în cadrul măsurilor speciale de investigaţii.

Recent, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău a fost admis apelul declarat de procuror şi pronunţată o nouă hotărâre, prin care inspectorul fiscal a fost recunoscut culpabil de corupere pasivă şi condamnat la 5 ani închisoare, privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 7 ani şi amendat cu 100 de mii de lei.

Decizia cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *