Social

Un lot umanitar de aproape 100 de mii de euroa ajuns la Institutul de Medicină Urgentă

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu, a declarat că noile paturi vor fi distribuite chiar astăzi în secţii. Până la sfârşitul anului, Institutul de Medicină Urgentă urmează să mai beneficieze de un ajutor pentru a schimba încă 250 de paturi, iar peste un an se preconizează că vor fi înlocuite toate paturile vechi.

Viceministrul sănătăţii, Oleg Creciun, prezent la eveniment, a spus că ajutorul oferit vine să îmbunătăţească calitatea serviciilor medicale şi să majoreze gradul de mulţumire a pacienţilor. Moldova colaborează de mulţi ani cu Farmacia Internaţională Umanitară Anjou şi contează pe susţinere în continuare.

Philippe Chaudier, director la Asociaţia obştească „Degeţel”, care reprezintă Farmacia Internaţională Umanitară Anjou în Moldova, a menţionat că acest ajutor constituie un act de solidaritate, prin care se doreşte susţinerea pacienţilor şi îmbunătăţirea condiţiilor lor de recuperare. Philippe Chaudier a mai spus că, împreună cu colegii săi, îşi propune să ajute la schimbarea tuturor celor 600 de paturi din instituţia de urgenţă.

Costul unui lot de ajutor este de circa 100 de mii de euro.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *