Actualitate

Un moldovean accidentat în Rusia a rămas fără bani de bilet ca să revină acasă

Bărbatul, originar din raionul Basarabeasca, era angajat în construcţii pe un şantier din regiunea Moscova şi s-a accidentat la picior. Pentru că nu avea asigurare medicală, nu a solicitat ajutor medical. Când situaţia s-a înrăutăţit, a fost totuşi nevoit să meargă la medic, cheltuind toate economiile pe care le avea. Bărbatul nu s-a recuperat însă complet, rămânând fără capacitatea de a munci, dar şi fără acoperiş deasupra capului. Medicii i-au prescris proceduri terapeutice de durată, dar acesta nu avea bani nici pentru bilet ca să ajungă acasă.

Alexandr Kalinin, preşedintele Congresului diasporelor moldoveneşti, spune că nu este un caz unic. Majoritatea migranţilor moldoveni care lucrează pe şantierele de construcţii din Rusia nu sunt asiguraţi de un eventual pericol. „Şi acolo unde este respectată tehnica securităţii la locul de muncă se poate întâmpla orice nenorocire. Prin urmare, este necesar în prealabil să fie cumpărată o poliţă de asigurare medicală, valabilă pe teritoriul Rusiei”, a recomandat Alexandr Kalinin.

Programul de asigurare benevolă în medicină pentru migranţi include serviciile medicale necesare în cazuri de traumatisme mecanice severe şi foarte severe ale ţesuturilor moi şi articulaţiilor, fracturi şi leziuni ale organelor interne; leziuni termice, inclusiv arsuri şi degerături de gradul 2, 3 şi 4; intoxicare cu monoxid de carbon şi cu gaz de iluminare. Programul respectiv include şi servicii de repatriere, în caz de necesitate.

Sursa:tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *