Externe

Un nou atac sinucigaş în Afganistan, soldat cu 12 morţi

Potrivit unei declaraţii din partea Ministerului afgan al Apărării, 12 persoane au murit şi opt au fost rănite, în timp ce poliţia din capitala Kabul susţine că s-au înregistrat nouă morţi şi 13 răniţi.

Atacul a avut loc în timp ce angajaţii ministerului se pregăteau să încheie programul de lucru. Martorii de la faţa locului au declarat că au văzut mai multe corpuri pe stradă. Zona a fost înconjurată de maşini ale poliţiei şi armatei care s-au deplasat la locul exploziei.

Talibanii au revendicat atacul din Kabul, iar purtătorul de cuvânt al mişcării teroriste, Zabihullah Mujahid, a declarat că atacul s-a soldat cu moartea a 23 de ofiţeri de poliţie şi cu rănirea a alţi 29, fără a fi victime printre civili.

Într-un atac separat din provincia Kunar din estul ţării, 12 persoane au murit, printre care şi un lider al unei miliţii locale, Haji Khan Jan, care a coordonat mai multe lupte împotriva talibanilor anul trecut.

Guvernatorul provinciei Kunar, Wahidullah Kalimzai, a precizat că atacatorul se afla pe o motocicletă când s-a detonat în apropiere de un cartier rezidenţial din oraşul Asadabad.

"Majoritatea victimelor sunt civili şi copii care treceau prin zona parcului sau se jucau", a precizat oficialul afgan. Peste 40 de persoane au fost rănite.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *