Actualitate

Un nou test al Marinei ruse cu „ghinionista” rachetă intercontinentală Bulava

Submarinul strategic din clasa Borei, cu propulsie nucleară, a lansat racheta din imersie, conform planului de instruire pentru luptă, informează comunicatul oficial preluat de Xinhua. Ogivele au parcurs traiectoriile complete și au lovit țintele desemnate din poligonul Kura din Kamceatka, afirmă ministerul.

Anul trecut, la precedentele trageri cu rachete „Bulava”, doar una dintre cele doua rachete lansate de pe submarinul „Iuri Dolgoruki” și-a atins ținta.

În prima etapa de testare, rachetele Bulava au inregistrat mai multe eșecuri. Ultima data, pe 6 septembrie 2013, o racheta de acest tip a cazut in Oceanul Arctic din cauza unei defecțiuni de motor.

Submarinul „Iuri Dolgoruki” este proiectul pilot al submersibilelor din clasa „Borei” realizat in Rusia. Nava Iuri Dolgoruki a fost receptionata de Marina rusa pe 10 ianuarie 2014 cu complexul de rachete „Bulava”.

Rusia dispune în prezent de nouă submarine strategice moderne, capabile să lanseze rachete balistice, și intenționează să crească numărul lor la 13, dintre care șapte din clasa Borei, cunoscută și ca Proiectul 955, menționează Xinhua. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *