Actualitate

Un studiu privind capturarea Moldovei, lansat la Chişinău

Potrivit autorilor, organele anticorupţie, dar şi Guvernul, din cauza subordonării, ar fi în prezent foarte predispuse unui control din partea Partidului Democrat din Moldova. În replică, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari a menţionat că nu comentează astfel de declaraţii şi că democraţii se concentrează pe continuitatea reformelor lansate şi care au fost apreciate de partenerii externi.

„CNA şi Procuratura Generală au toate semnele că în continuare, urmând anexelor din 2010, sunt, dacă nu controlate, atunci sub influenţa directă, destul de mare, a Partidului Democrat din Moldova”, a declarat directorul executiv al Centrului de Resurse Juridice, Nadejda Hriptievschi.

„Cei din ramura executivă mai degrabă s-au subordonat criteriilor de partid, de persoane, au reieşit dintr-o logică instituţională, transparenţa actului decizional nu a fost asigurată”, a declarat expertul din cadrul IDIS „Viitorul”, Ion Tărbârță.

„Ceea ce se întâmplă în condiţiile unui stat capturat: rămâi cu aceleaşi persoane care lucrează pentru un clan oligarhic. Acesta din câteva clanuri i-a înăbuşit pe toţi şi am ajuns la unul cel mai puternic”, a declarat directorul executiv al Transparency International, Lilia Carasciuc.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *