Ultima oră

Un târg de joburi a început de la Ungheni

Scopul evenimentului este de a-i aduce pe tinerii neangajaţi faţă-n faţă cu viitorii angajatori. Gazda evenimentului a fost o Şcoală profesională din oraş. 

Aflați la primul contact cu angajatorii, tinerii care au venit la târg au solicitat toată informația necesară pentru a-și găsi un loc de muncă. Valentina este locuitoare a orașului Ungheni și spune că își dorește să găsească un job la locul de baștină.

Părerile sunt împărțite însă. Dacă unii spun că preferă un loc de muncă în Republica Moldova, alții aleg să plece peste hotarele țării, acolo unde munca este decent remunerată, sau vin și cu un set de cerințe față de un potențial job.

Organizatorii se arată, însă destul de optimiști. Aceștia spun că în comparație cu anii precedenți, numărul șomerilor din țara noastră s-a micșorat considerabil. Și sindicatele naționale duc o politică intensă de minimizare a șomajului, astfel colaborând intens în implementarea diverselor proiecte în acest sens.

Târgul de joburi desfășurat la Ungheni a fost organizat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în colaborare cu Consiliul Interramural al Sindicatelor din raionul Ungheni și Școala profesională din același oraș.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *