Actualitate

Un tricolor de 100 metri va fi purtat în centrul Chişinăului

Potrivit organizatorilor, evenimentul va marca 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România din 1918 și va transmite un mesaj clar și ferm pe arena internațională, și anume că cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului își doresc Unirea.

„În fiecare an ziua de 27 martie este o sărbătoare pentru noi, deoarece unirea este cea mai frumoasă realizare a neamului românesc. În acest an, vom marca această zi istorică într-un mod inedit, întrucât a mai rămas doar un an până la centenarul unirii. Îi așteptăm pe toți cei care simt românește să fie alături de noi”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

În cadrul evenimentului va fi întins un tricolor de 100 metri lungime, care va fi purtat pe brațe de participanți. Cei prezenți vor scanda lozinci unioniste și vor cere unirea Republicii Moldova cu România.

Totodată, la inițiativa ODIP și Congresului Profesorilor, luni, 27 martie, pe zeci de instituții de învățământ din Republica Moldova, vor fi arborate tricoloare de minim zece metri.

„Tânăra generație își dorește unirea, iar pe data de 27 martie, instituțiile de învățământ vor fi îmbrăcate în frumosul tricolor. Astfel, dorim să transformăm ideea unirii în realitate și să dăm dovadă că simțim românește, iubim limba română și ne angajăm să realizăm unirea”, a spus Vlad Bilețchi.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale și a culturii românești. 

moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *