Astăzi 22 Octombrie 2017, Duminică - Ultima actualizare la ora 01:41
Abonamente

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora 18:28

Uniunea Muzicienilor din Moldova are un nou preşedinte

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Directorul general al Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, este noul preşedinte al Uniunii Muzicienilor din Moldova (UMM). Ea a fost aleasă în această funcţie la cel de-al VII-lea Congres al organizaţiei, care a avut loc astăzi la Chişinău, informează MOLDPRES.

La funcţia de preşedinte al Uniunii au fost propuse trei candidaturi: Svetlana Bivol, Maria Iliuţ şi Leonid Gorceac. Cu o majoritate de voturi, exprimate în mod deschis, în funcţia de preşedinte al UMM a fost aleasă Svetlana Bivol.

În alocuţiunea sa, noul preşedinte al UMM a menţionat că va depune toate eforturile ca organizaţia să devină una funcţională şi viabilă.Solicitat de MOLDPRES, fostul preşedinte al UMM, Aurelian Dănilă, care a refuzat să candideze pentru un nou mandat, a afirmat că Svetlana Bivol este cea mai bună candidatură pentru această funcţie. „Ea conduce Filarmonica Naţională, are în subordine câteva orchestre şi beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării”.

Şi cântăreţul Nicolae Paliţ a subliniat că Svetlana Bivol este omul potrivit la locul potrivit, care va deschide ușile Uniunii pentru tineri, va organiza festivaluri, concerte de caritate şi va apăra drepturile membrilor organizaţiei.

În raportul său de activitate, fostul preşedinte al UMM, Aurelian Dănilă, şi-a exprimat regretul că, din păcate, în timpul mandatului său, nu a reuşit să obţină ca o stradă din Chişinău să poarte numele Primadonei Operei Naţionale, Maria Bieşu, cea care a condus organizaţia timp de 25 de ani.

Uniunea Muzicienilor din Moldova a fost înfiinţată în anul 1974. În prezent ea întruneşte circa 400 de membri, care activează în cadrul a zece secţii: interpreţi de muzică uşoară, interpreţi de muzică populară, coregrafi, pedagogi muzicieni, meşteri de instrumente muzicale, dirijori de cor, de orchestră etc.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 15:46

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

La 19 octombrie a fost redeschis sectorului de poliție nr. 3, din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, care a fost complet renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 14:17

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Scutul antirachetă care este construit de Washington în străinătate constituie o problemă esențială pentru Rusia și China, a afirmat vineri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md