Ultima oră

UPDATE: Proteste împotriva votului UNINOMINAL (VIDEO)

UPDATE: „Nu vrem deputați de paie!” Cu asemenea pancartă au venit reprezentanți ai societății civile în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva introducerii pe ordinea de zi a proiectelor de modificare a sistemului electoral, transmite IPN.

Manifestanții acuză PDM şi PSRM de înțelegere şi fac apel la plenul Parlament să respecte legea. Ei spun că discutarea în legislativ a proiectului votului uninominal cu câteva zile înainte de vizita de documentare a Comisiei de la Veneția demonstrează cât de mult contează sau, mai bine zis, nu contează opinia celor cărora nu le convine asemenea sistem de vot.

„Trebuie să boicotăm acest proiect de lege, să nu le dăm voie să-l voteze și să-şi facă interesele politice”, a declarat directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie.

UPDATE:Deja câteva zeci de persoane s-au adunat acum în fața Parlamentului. Accesul spre clădire este restricționat din  cauza polițiștilor care au format un cordon lateral.

Aceștea  protestează în legătură cu decizia Parlamentul de a introduce  pe odinea de zi a proiectului votului uninominal în prima lectură, la propunerea șefului Legislativului, Andrian Candu.

Liderii Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Năstase și, respectiv, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii să se pregătească de eventuale proteste împotriva proiectului de lege privind votul uninominal, elaborat de PDM, dar și proiectul privind votul mixt al socialiștilor, care urmează să fie examinate vineri, 5 mai, în Parlament. 

Organizatorii au declarat pe  o rețea de socializare  „Răspundem inițiativei hoților de a-și păstra puterea. Au pus în dezbateri proiectul de lege ce îi va ajuta să câștige alegerile din 2018. Ei au uitat că desertul nostru național este coliva. Cimitirul politic îi așteaptă și ei încearcă să amâne acest moment votându-și sistemul electoral. Nu există un plan, nu există nimic. Veniți în fața Parlamentului.”

 

Mai multe detalii aflați pe pagina de facebook a evenimentului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *