Social

Utilizării necorespunzătoare a buteliilor de gaz face victime

Conform informațiilor oferite de Serviciul Situații Excepționale, două persoane au avut de suferit în urma utilizării necorespunzătoare a buteliilor de gaz de tip propan-butan. Primul caz a avut loc în seara zilei de ieri în localitatea Şuri, din raionul Drochia. Un băiat în vîrstă de 15 ani a fost internat în spitalul raional, după ce s-ar fi intoxicat cu gaz propan-butan, emanat de la o instalaţie de încălzire. Minorul se află în stare medie. Toate circumstanţele acestui caz urmează a fi stabilite.

O altă situaţie de risc a avut loc în această dimineaţă în raionul Teleneşti. O femeie în vârstă de 56 de ani a suferit arsuri de gradul II şi III pe 45 la sută din suprafeţa corpului, după ce a avut loc o deflagraţie în propria locuinţă. Conform informaţiilor preliminare, explozia a avut loc în urma scurgerii de gaze de la o butelie cu gaz.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează oamenii să dea dovadă de responsabilitate la utilizarea instalaţiilor şi buteliilor alimentate cu gaze naturale. Mai mult, pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare la conectarea şi exploatarea aragazurilor.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *